KOREOGRAF INGER CECILIE BERTRÁN DE LIS

Inger Cecilie Bertran de Lis er kunstnerisk leder koreograf og regissør for ICB Produksjoner, basert i Oslo, Norge. Hun er utdannet fra Operaens Ballettskole og Statens Balletthøgskole  danselinjen. Videreutdanning i Paris, ved Académie d ´art Choreographique , Raymond Francetti, og  Studio Paris de Centre de Marais, hvor hun bl.a tok privat undervisning i et år med ballettmesteren  Gilbert Mayer, fra Paris Operaen.

Hun har tidligere vært ansatt som danser i Den finske Nasjonal ballett, Landestheater Linz, Malmø Stadsteater og Den Norske Opera. Hun har også arbeidet i mange år som freelancedanser i forskjellige scenekunst og tv prosjekter, både inn og utland som bl.a Paris, Madrid, Lausanne og i Stockholm.

I 2009 etablerte Inger Cecilie Bertrán de Lis  ICB produksjoner hvor hun primært har fokusert på å skape forestillinger for barn og unge. Bertran de Lis arbeider ut i fra forskjellige temaer som hun ønsker å belyse gjennom de forskjellige forestillingene, og hvor hun bruker teatralske elementer. Forestillingene er tverrkunstneriske hvor både det visuelle og auditive har like stor betydning i de sceniske tablåene, som ofte er stemningsskapende, energi fylte, og poetiske. Bertran de Lis er alltid involvert i det visuelle uttrykket som scenografi, lys, og kostyme for hver produksjon hun skaper, for å få til et helhetlig uttrykk for hver enkelt forestilling. Musikken er ny komponert til hver forestilling hvor hun samarbeider tett med de forskjellige komponistene for å finne det riktige musikalske uttrykket til hver produksjon.

Hun har  mottatt flere stipend, bl.a  Statens 3 årige arbeidsstipend. I 2010-2012 og Statens  5 årige arbeidsstipend fra 2018