KOREOGRAF

INGER CECILIE BERTRÁN DE LIS

Inger Cecilie Bertran de Lis er kunstnerisk leder, koreograf og regissør for ICB Produksjoner, basert i Oslo, Norge. Hun er utdannet fra Operaens Ballettskole og Statens Balletthøgskole danselinjen. Videreutdanning i Paris, ved Académie d ´art choreographique , Raymond Francetti, og  Studio Paris de Centre de Marais, hvor hun bl.a. tok privat undervisning i et år med ballettmesteren Gilbert Mayer, fra Paris Operaen.

Hun har tidligere vært ansatt som danser i Den finske Nasjonal ballett, Landestheater Linz, Malmø Stadsteater og Den Norske Opera. Hun har også arbeidet i mange år som freelancedanser i forskjellige frie scenekunst produksjoner og tv prosjekter, i både inn og utland, som bl.a. Paris, Madrid, Lausanne og i Stockholm.

I 2003 skapte hun sin første ungdomsforestilling som tok utgangspunkt i Edward Munch sitt liv og kunstnerverk i samarbeid med Munch Museet som co produsenter.

Sin første forestilling for de aller yngste var i 2006 og i samproduksjon med Dansens Hus. Siden da har Bertrán de Lis primært fokusert på å skape forestillinger for barn og unge, hvor hun arbeider ut ifra forskjellige temaer som hun ønsker å belyse gjennom de forskjellige forestillingene, og hvor hun bruker teatralske elementer.  Forestillingene er tverrkunstneriske hvor både det visuelle og auditive har like stor betydning i de sceniske tablåene, som ofte er stemningsskapende, fantasifylte, og poetiske. Hennes forestillinger er kjent for å fenge både barn og voksne.

De fleste forestillingene er vist på Dansens Hus, men har også gjort stor suksess andre steder i landet. Hun har turnert med sine forestillinger i utlandet, som bl.a.  Theatre Mercat de les Flors i Barcelona, Tanzhaus NRW i Dusseldorf, Nasjonalteatrets i Rekjavik, og Woking International dance festival i UK.

Hun koreograferer også for institusjonsteatre og frie scenekunst grupper, bl.a. gjorde hun koreografien til den prisbelønte oppsetninng av Fruen fra havet på Oslo Nye teater som fikk Hedda pris i 2006 for årets forestilling.

Inger Cecilie har mottatt flere stipend, bl.a. Statens 3 årige arbeidsstipend i 2010-2012 og Statens 5 årige arbeidsstipend fra 2018.